Massatge Esquena FisioWellness Girona

FisioWellness: més que un massatge, un recuperador

FisioWellness: Molt més que un massatge, un recuperador

FisoWellness es molt més que un massatge és un recuperador corporal, mental i espiritual, vols saber més que és el nou tractament FisioWellness? doncs vine a Scandinavia per comprovar-ho 😉

Intente explicar-ho pas a pas

Què és el massatge?

Beneficis del FisioWellness Girona
Beneficis del FisioWellness Girona

El massatge és una eina terapèutica basada en l’aplicació de tècniques manuals a sobre de la superfície corporal amb fi preventiu o per tractaments de patologies. Hi ha molts tipus de massatges diferents, massatge neurosedants per la relaxació de la ment, massatge circulatoris per la millora circulació sangínia i/o de la limfa, massatge descontracturant com el nom indica per la eliminació de contractures o nusos musculars, massatge esportiu per millorar el rendiment i la recuperació muscular o els massatges de diferents cultures com el Shiatsu, Tui-na, Tailandès, també tenim els massatges dedicats a fer-li culte al cos i la ment amb diferents tipus d’olis, fang, xocolates, cremes, pedres i molta més varietat. Amb el massatge de FisioWellness ens centrarem en el camp terapèutic, deixant de costat el plaer corporal, treballant la musculatura amb un tipus de massatge terapèutic més fort, no tan còmode però amb l’avantatge que porta més beneficis a curt i llarg termini, en definitiva molt més agraït perquè després dona sensació d’alliberament. El massatge es basa amb molt d’amassament, estirament de fibres i amb diferents manipulacions com friccions, pressions, percussions, mobilitzacions, traccions, estiraments i desbloquejos articulars per la millora del sistema locomotor, actuant sobre els teixits tous i articulacions, amb la selecció de les

Desestresar FisioWellness Girona
Desestresar FisioWellness Girona

diferents tècniques en funció de cada persona i la seva situació.

Quins beneficis tenim amb un massatge?

Els beneficis que aconseguim amb aquest massatge es podrien dividir en dues parts, la primera amb efectes mecànics i la segona: efectes reflexes:

 • Els efectes mecànics es produeixen localment en la part d’aplicació del massatge torna’n-li la seva tonalitat, relaxant, calmant el dolor o molèsties i en la millora de la circulació sangínia local.
 • En els efectes reflexes es produeixen a diferents nivells, sobre el sistema nerviós, sistema circulatori, sistema limfàtic, a la pell, beneficiant les articulacions i indirectament sobre els ossos mitjançant els teixits conjuntius entre els ossos i els músculs.
  En el sistema nerviós actuem sobre els nervis perifèrics estimulant la regeneració cel·lular dels teixits que innerven, també sobre els nervis motors provoca’n la contracció del muscle, en els nervis sensitius fen disminuir la irritabilitat i en els nervis secretoris fen activar l’òrgan que innerva (ronyons, estómac, intestins, cervell, entre altres òrgans).
  En el sistema circulatori beneficia a la circulació sangínia tant en l’àmbit venós, arterial i dels capil·lars, inclús afavorint les zones a on la circulació és deficient per diferents causes.
  En el sistema limfàtic afavorint la circulació de la limfa i estimulant els ganglis limfàtics.
  En el sistema muscular actua sobre els teixits musculars augmenten la vascularització i la temperatura, fent l’amassament buidem el múscul de sang forçant l’entrada de sang nova, oxigenant, nodrir i reduint la seva atrofia, també es disminueix el cansament muscular i s’augmenta la seva capacitat de treball. En relaxar la musculatura indirectament estem beneficiant els tendons distorsionen-los perquè s’alliberin les articulacions i tinguem un moviment articular molt més fluid, amb la mínima fricció eliminant molèsties i ampliant el grau de moviment articular.
  També actuem sobre la pell afavorint la seva nutrició sangínia per accelerar el seu canvi cel·lular i una millora de la transpiració.
  Sense deixar-nos els beneficis que provoquem a les articulacions, quan hi ha molt estrès muscular augmenta la pressió dintre de les articulacions per l’escurçament de les fibres musculars, això fa que els tendons que no són elàstics com els músculs treballin amb més tensió a les seves insercions amb els ossos provocant una reducció de l’espai articular, perjudicant la lubricació articular, augmenten la fricció, amb un major desgast articular, que si no féssim cas ens provocaria una artritis i amb el temps artrosis. També ens afecta limitant el moviment de l’articulació.

Eines de treball per Fisiowellness Girona?

Beneficis del FisioWellness Girona
Beneficis del FisioWellness Girona

Massatge de fàcies: Consisteix a separar el teixit conjuntiu per eliminar les adherències entre els músculs i afavorir la seva nutrició. Tècnica de Jones i Travell sobre els punts gatell miofascials. Els punts gatell són punts de dolor situats dintre de la banda muscular i molt sensibles a la pressió digital que poden produir un dolor irradiat. Fent pressió sobre el punt gatell s’allibera la musculatura i s’elimina la contractura. Amb la tècnica de Jones es realitza una pressió amb el múscul en la seva mínima expressió, o sigui aproximant els extrems del múscul però sense que tingui tensió. Amb la tècnica de Travell es realitza en la seva màxima expressió provocant una extensió de les fibres musculars.

Tractament amb ventoses: Aquesta tècnica consisteix en el buidatge de l’aire per produir una pressió negativa dintre de la ventosa fent una succió sobre la pell. Es poden aplicar ventoses de diferents tipus que poden ser, fixes sobre punts acupunturals pel seu estimulament o mòbils provocant una hiperèmia de la pell per millorar la circulació de la sang, eliminar l’obstrucció treien cap a fora, mobilització de les fàscies entre la pell i els músculs. Les seves indicacions i efectes principals són sedació, moure i augmentar el calci a
la sang, treure la sang estancada cap a fora estimular els meridians i els seus punts entre
altres.

Electropuntura: L’electró estimulació és una tècnica en la qual es combina un aparell d’electroestimulació amb agulles d’acupuntura inserides, emetent una sèrie de freqüències elèctriques que provoquen la contracció del múscul si fem servir pegats o en el cas de treballar amb agulles inserides busquem el desbloqueig del meridià afectat aplica’n diferents intensitats de freqüència en funció de l’efecte que volem provocar amb el fi de produir anestesia, analgèsia, disminuir la paràlisi muscular i tornar al múscul al seu estat natural de treball i elasticitat. És una gran eina en els casos aguts de ciàtica, torticolis, paràlisis facials, de gran ajuda per reduir el dolor i la inflamació.

Olis Essencials FisioWellness Girona
Olis Essencials FisioWellness Girona

Olis essencials: Fen una combinació de diferents olis essencials treballem a diferents nivells, l’oli d’ametlla és molt bo per hidratar la pell, la lavanda i l’eucaliptus entre altres actuen sobre la relaxació de la ment, el romaní ens ajuda a desinflamar entre molts altres, tenim dues combinacions d’oli diferent una per tractar les tensions musculars d’origen emocional i les altres combinacions és per tractar quan són per traumatologia o diferents orígens en estats més aguts. Els olis són un més a més afegit que segueix treballant inclús després d’acabar el massatge perquè el cós a través de la pell va absorbint les propietats dels olis, per això es recomana als meus pacients que no es rentin l’endemà.

Acupuntura: L’acupuntura és de gran ajuda quan hi ha dolor, inflamació quan la contractura és està ben consolidada i en treballar-la manualment provoca dolor. Ens prepara el terreny afluixant la musculatura, reduint la inflamació i calmant dolor.

FisioWellness: Un tractament ideal seria començar el tractament amb 20 minuts d’acupuntura i després treballar manual, amb la persona que està familiaritzada amb l’acupuntura és fàcil, cal fer una predicació dels beneficis de l’acupuntura, reservem 60 minuts pel tractament

Indicacions principals del FisioWellness

Contractures musculars, adherències musculars, fibrosi, adherències articulars, massatge esportiu, reumatismes, cansament, cefalees, hipertensió, parèsia entre altres.

Contraindicacions del FisioWellness

Afeccions a la pell, flebitis, tromboflebitis, processos infecciosos, estats febrils, cremades, fractures, inflamacions greus, trencaments musculars greus, neoplàsies, tumors.

Tot això és el resultat de què hem desenvolupat amb el temps, pel pas per diferents escoles, amb la influència de la Medicina Tradicional Xina i de l’experiència.

#fisiowellness #recuperadorcorporal #recuperadormentalDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *