Massatge Descontracturant i els avantatges pel cos, ment i emocions

Massatge Descontracturant i els avantatges pel cos, ment i emocions

En què consisteix un massatge descontracturant, com s’aplica i els beneficis que té sobre el nostre cos i la nostra ment. A Scandinavia es poden gaudir de diverses modalitats de massatges com és el descontracturant.

Avantatges del massatge descontracturant
Què és un massatge descontracturant?

Pot passar que en el dia a dia no ens adonem i anem acumulant tensions, que es reflecteixen en el cos i que finalment produeixen dolor, estirades o molèsties. Si no s’atenen a temps, poden derivar en lesions o cronifiques.

Un massatge descontracturant, com la mateixa paraula indica, s’utilitza per relaxar la musculatura i dissoldre les contractures que es produeixen per l’estrès, les males postures, la manca de descans o una vida massa sedentària.

És un massatge una mica més fort que un de tipus només neurosedant, tot i que no té per què resultar més dolorós del que és imprescindible, només el natural mentre es treballa la zona que està tensa.

Relació histolítica cos-ment-emocions.

Hem de tenir en compte una cosa que és important i que la majoria de persones desconeixen: tot el que ens passa, també a nivell emocional, té repercussió en el nostre cos.

Aquest ho tenim cura a través de l’alimentació, anant al metge quan cal, acudint al gimnàs o participant d’alguna activitat física per mantenir-nos en forma.

Així i tot, això per si sol no és suficient si no aprenem a observar el que ens passa a nivell intern, és a dir: si ens enfoquem en els símptomes (contractures, dolors o molèsties), podem resoldre’ls momentàniament de molt diferents maneres, encara que sense donar amb la causa que les produeix.

Si en canvi ens acostumem a relacionar el que manifesta el nostre cos amb el qual ens està passant en aquest moment a nivell emocional o amb les nostres actituds, podem aconseguir que el símptoma s’alleugi molt abans o no torni a reaparèixer després d’un temps d’haver-ho resolt.

Això és així perquè no només hem tractat el símptoma que es fa evident a través del cos, sinó que també hem tingut en compte el que de nosaltres -a nivell intern- genera aquest símptoma. Per tant, aquest no té per què repetir-se de nou, si es procura canviar alguns pensaments, creences o reaccions nocives.

Punts bàsics per mantenir el cos flexible, relaxat i en la seva plenitud

Fer-se conscient de quan s’està tensant el cos i afluixar al mateix temps que es respira profundament.
Fer estiraments o moviments suaus de tant en tant quan es treballa moltes hores assegut o en la mateixa postura. Si és possible, aixecar-se i caminar uns minuts.

Observar si la postura que mantenim per costum, tant si estem dempeus com realitzant alguna activitat, és la més adequada per al nostre cos, i sobretot, per a l’esquena i columna, que és on es generen la majoria de problemes.
Realitzar una mica d’auto massatge a les zones on sigui còmode arribar un mateix, o demanar a algú proper que ens alleugi (gairebé tots podem fer un massatge posant afecte i la intenció de fer-li un bé a algú).
La flexibilitat mental ajuda a conservar la física.

En què ens pot ajudar un massatge descontracturant

Un massatge descontracturant no només alleuja el dolor o dissol la contractura, la qual depenent del temps que porti establerta, caldrà tractar amb més o menys sessions, sinó que té altres repercussions interessants en la salut:

  • Activa la circulació sanguínia i de la limfa, eliminant toxines.
  • Relaxa i ajuda a dormir bé, descansant profundament.
  • Alleuja migranyes i mals de cap, tant si són produïts per tensions cervicals, com per excés de tòxics en el cos.
  • Ajuda a evacuar millor (caldria fer-ho almenys un cop al dia)
  • Manté la pell elàstica eliminant cèl·lules mortes i la nodreix, sempre que es facin servir bons olis vegetals.
  • En alguns casos ajuda a alliberar emocions, ja que com he esmentat abans, el cos no està separat dels nostres pensaments ni dels nostres sentiments.

Origen i història

El massatge s’ha practicat des de 1000 anys a.C. en la Grècia antiga, Roma o llocs com l’Índia i la Xina. Posteriorment Hipòcrates (450 a.C.), Galè o Paracels (1.500) van ser uns grans defensors d’aquesta tècnica.

Vols saber tots els nostres tractament?Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *