El millor adorn de Nadal és el teu somriure

El millor adorn de Nadal és el teu somriure

És temps de Nadal, és temps de gaudir amb un somriure 😉

Scandinavia Girona et regala un somriure tot l’any.

Has somrigut avui? Alguna cosa t’ha fet riure i has sentit benestar? Segur que més d’una vegada has sentit que riure va molt bé per a l’ànima, el que és millor, ho has notat en primera persona! que el riure és una clau essencial per alliberar tensions i energies negatives; però saps per què és així de beneficiosa?

El poder de les endorfines: Pèptids (neurotransmissors) opioides (el nom és perquè produeixen els mateixos efectes que medicaments amb derivats de l’opi) produïts en el sistema nerviós central que entre moltes coses actuen contra el dolor pel seu efecte analgèsic i produeixen sensació de benestar.
Tot això que sona tan bé és el que es produeix quan riem i vam somriure: s’alliberen endorfines. Quan movem els músculs de la cara per riure el cervell el rep i automàticament allibera aquesta substància química.
Redueix el nivell d’estrès hormonal, enfortint el teu sistema immune i baixant els nivells d’adrenalina. Es generen més limfòcits T i Inmonuglobulina A que són anticossos que s’activen per lluitar contra virus i bacteris.

Redueix la pressió sanguínia, ajudant-te contra risc de patir infarts i atacs de cor. Millorant la salut cardiovascular, sabies que riure pot arribar a cremar la mateixa quantitat de calories que una caminada moderada d’una hora?

Amb l’alliberament de les endorfines aconsegueixes ajuda per alleujar dolors crònics.

El riure és aeròbica, sí sí, amb ella augmenta la capacitat del cos per utilitzar oxigen i enforteixes el diafragma i ‘tonificas els abdominals !, pensa que quan rius a riallades arribes a moure 400 músculs en tot el teu cos.

Més beneficis psicològics: Pots millorar el funcionament del teu cervell amb el riure perquè amb ella segregues catecolamina (neurotransmissor) que ajuda que millori la memòria, el rendiment acadèmic i també aconsegueixes agilitzar el procés mental.
Segur que quan estàs ben acompanyat amb amics i comences a riure en compartir experiències et sents encara més partícip del grup, això és perquè el riure t’ajuda a sociabilizarte, fins i tot quan estàs entre desconeguts, notaràs que al riure es forma un nexe comú entre les persones oi què t’ha passat?
No cal dir que tanta felicitat i bona energia fa que la teva autoestima pugi, perquè et prens les coses amb humor i relativitzes les situacions. No hi ha res millor que l’optimisme i l’ànim positiu per a suportar la vida; encara que les coses estiguin complicades, una dosi de rialles espanta els mals pensaments.
I què fer per aconseguir riure?

Et semblarà una ximpleria pensar en com riure, però hi ha moltes persones a les quals els costa mostrar aquesta faceta solta, desinhibida, deixar de banda sentir-ridícul perquè es riuen a cor què vols. Hi ha molts tabús o formalismes on està “penalitzat” o “no queda bé” mostrar aquesta llibertat a l’hora de riure per haver rebut una educació autoritària o coaccionada per pensaments massa rígids. Així que si ets dels / les que els costa deixar anar un bon rialla sense més, et proposem els següents consells per començar a alliberar:
Visita algun taller de Risoteràpia. Són centres on s’imparteixen tècniques que ajuden a alliberar les tensions del cos, llevar-te la vergonya i aconseguir arribar a la riallada. Com? Mitjançant jocs, expressió corporal, massatges, entre altres.

L’important és deixar-te anar i començar a riure sense més, com el nen que portem dins.
Reuneix-te amb amistats, familiars amb els quals et sentis a gust, que siguin positives i et facin feliç, segur que el riure arribarà sola.
Si ets de les que li agrada veure programes a la televisió intenta que una bona part d’ells siguin d’humor o divertits, perquè si ja tens tensió durant el dia a la feina, escola, família, obligacions, etc. no cal “picar” amb més problemes i tensions. Segur que si vas a dormir contenta i riallera perquè t’has rigut a gust amb algun programa, el teu somni serà més reposat i descansaràs millor.

Que et fa somriure?

 Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *