Reflexologia Podal i Facial

Reflexologia Podal i Facial

El funcionament d’aquesta tècnica la Reflexologia es basa en el fet que les diferents parts del cos estan reflectides en diferents zones del cos i que, per tant, pressionant aquestes parts es fa el massatge de forma indirecta i reflex als òrgans, músculs o altres parts del cos que necessitin el tractament, estimulant els mecanismes auto curatius del mateix organisme.

Per descomptat, a més d’aquest efecte reflex hi ha un efecte local, molt important i útil per tractar i prevenir molts problemes.
Per a la seva realització no es requereix cap substància o eina més que les pròpies mans, si bé acostuma a utilitzar-se una mica d’oli per poder treballar amb facilitat i fluïdesa.

La reflexoteràpia forma part del conjunt de medicines alternatives i/o complementàries que no només treballa o considera la part física del nostre organisme, ja que es basa en una concepció holística de l’ésser humà, i per tant també valora les emocions i pensaments dels pacients, i la importància d’aquests factors tant en l’origen de la malaltia o patologia com en el procés curatiu.

Al parlar de la part terapèutica del massatge ha de quedar molt clar des del principi que la reflexoteràpia no substitueix al metge, sinó que ho acompanya; mai hem de retardar o posposar una visita mèdica pel fet d’estar realitzant teràpia.

Els orígens d’aquesta tècnica manual curativa són difícils de datar i localitzar, com el són la majoria de tècniques ancestrals, ja que és molt possible que diferents cultures desenvolupessin formes semblants de tractar les malalties i patologies: Egipte, indis d’Amèrica del Nord… No obstant això, probablement la moderna reflexoteràpia provingui d’Orient, i més concretament de la Xina, situant-se de forma imprecisa el seu origen més de 5.000 anys enrere.

CONTRAINDICACIONS

Encara que en principi la reflexologia no tingui cap contraindicació hi ha casos en els quals no és recomanable la seva aplicació:

Processos aguts de febre, osteoporosis del peu o cama, malalties isquèmiques del cor (angina de pit, infart de miocardi, …), embaràs en risc d’avortament, infeccions agudes en general.

Vols saber el preu de la reflexologia a Girona?

+informació de ReflexologíaDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *